вместо продуктов каталог

За творенията ни са използвани диво-растящи билки и култивирани малини от българския сорт Люлин, набрани от масива на Happy Horses Estate в сърцето на долината на тракийските царе и розите, отгледани чисто, с много любов и грижа за Земята. Целта ни е да творим, култивираме и живеем в здрава среда, да създаваме здрава и жива, местна храна, от растителен произход, в хармония и  устойчива симбиоза  с Природата, използвайки чисти, култивирани и диви природни продукти, поддържайки местните хабитати, като следваме традиционни рецепти и начини на обработка и консервиране, които да съхранят максимално вкусовите, енергийните, хранителните и естетическите качества на хранителните продукти. Всичко се приготвя в домашни условия под купола на „Малиновата работилница”, в сътворението на продуктите участва цялото ни семейство и наши приятели. Благодарим ви, че избрахте българското и че давате своя принос за създаването на малък, български, семеен бизнес!
Свилена Рачева, Земеделски Производител

Накратко за ползите от малините:
Малините са мощен естествен антиоксидант, заради съдържанието си на витамин А и витамин Е, лутеин, зеаксантин и бета каротен. Малините неутрализират вредните свободни радикали, утоляват жаждата и подобряват храносмилането. Ниско калорични, подходящи за диети за отслабване, за хора с диабет (в продуктите без добавена захар!). Помагат при сърдечни смущения, при гадене по време на бременност, при простуда. С високо съдържание на витамин C. Съдържат също: мед, цинк, манган, селен, желязо, калий, фосфор, калций и магнезий.



Малинови продукти:
Сироп от малини 750 мл.                                                              - 9лв
Сиропът е концентриран, нерафиниран и стига за направата на 5 до 7 литра сок. Домашно приготвен по стара, любима от детството рецепта. Във всяка бутилка има приблизително 385 гр. малини, 615гр. кафява, нерафинирана тръстикова захар и 2.3 гр. лимонена киселина. Подходящ за приготвянето на разхладителни напитки и коктейли, за палачинки и за подслаждане на чайове и сладкиши. Опитайте го през лятото разреден по ваш вкус с вода или газирано вино и поднесен с резен лимон и лед! Съхранявайте на тъмно и прохладно място, а след отварянето в хладилник. При правилно съхранение, сиропът запазва качествата си до 1 година, а  след отварянето му, е желателно да се консумира в рамките на 2 седмици.



Студено-приготвен сироп от малини 750 мл.                        - 11 лв


Сиропът е високо-концентриран, нерафиниран и стига за направата на 5 до 7л. сок. Домашно приготвен по студен начин, по стара лечителска рецепта, която запазва максимално витамините и естествения вкус и аромат на малините. Във всяка бутилка има приблизително 500 гр. малини, 650 гр. кафява, нерафинирана тръстикова захар и 1.5 гр, лимонена киселина.Препоръчваме сиропа за укрепване на кръвоносните съдове, и при гадене по време на бременност, авитаминоза и като диуретично, жлъчогонно и потогонно средство. За укрепване на имунитета и при гадене по време на бременност, по една чаена лъжичка, сутрин на гладно. При простуда и висока температура, пийте чай подсладен с този сироп. Подходящ е и за приготвяне на различни коктейли или подслаждане на печива. Съхранявайте на тъмно и прохладно място, а след отварянето - в хладилник. При правилно съхранение, сиропът запазва качествата си до 1 година, а  след отварянето му, е желателно да се консумира в рамките на 2 седмици.




Конфитюр от малини 340гр.                                                         -6лв

Конфитюрът е домашно приготвен по стара, любима от детството рецепта. Във всяко бурканче има приблизително 295 гр. малини, 147 гр. кафява нерафинирана тръстикова захар и 0.59 гр, лимонена киселина. Съхранявайте на тъмно и прохладно място, а след отварянето - в хладилник. При правилно съхранение, конфитюрът запазва качествата си до 1 година, а  след отварянето му, е желателно да се консумира в рамките на 2 седмици.





Сушени малини 35 гр. бурканче                                              – 4 лв.

Всяко бурканче с дехидратирани малини съдържа приблизително 280 гр. специално селектиран плод, бавно дехидратиран на 52 градуса и всяка малинка е цяла и с цвят на рубин. Подходящи за суров снак, за целебни чайове, в сладкарството, любими на децата с киселия си вкус и хрупкавост. За да ги запазите от овлажняване всеки път грижливо затваряйте бурканчето и го пазете от пряка слънчева светлина. При правилно съхранение, сушените малини запазват качествата си до 24 месеца.


Сушени малини 100 гр. торбичка                                          – 10 лв.

Всяка торбичка с дехидратирани малини съдържа около 800 гр. специално селектиран плод, бавно дехидратиран на 52 градуса и всяка малина е цяла и с цвят на рубин. Подходящи за суров снак, за целебни чайове, в сладкарството, любими на децата с киселия си вкус и хрупкавост. За да ги запазите от овлажняване, прехвърлете ги в подходящ, плътно затваряем съд, или всеки път грижливо затваряйте торбичката и я пазете от пряка слънчева светлина. При правилно съхранение, сушените малини запазват качествата си до 24 месеца.



Сушени малини 500 гр. торбичка                                           – 50 лв.

Всяка торбичка с дехидратирани малини съдържа повече от 3.5 кг. специално селектиран плод, бавно дехидратиран на 52 градуса и всяка малина е цяла и с цвят на рубин. Подходящи за суров снак, за целебни чайове, в сладкарството, любими на децата с киселия си вкус и хрупкавост. За да ги запазите от овлажняване, прехвърлете ги в подходящ, плътно затваряем съд, или всеки път грижливо затваряйте торбичката и я пазете от пряка слънчева светлина. При правилно съхранение, сушените малини запазват качествата си до 24 месеца.





Малинов пестил,  15g               - 1.50 лв.

Във всяко рулце с пестил от малини са запечатани витамините, цвета и аромата на близо 100 гр. пресни малини. Пестилът е приготвен от 100% плод, без никакви добавки и е бавно дехидратиран на 52 градуса, Подходящ за суров снак, в сладкарството, любимо лакомство за децата с киселия си вкус и дъвчаща консистенция. Пазете опаковката от пряка слънчева светлина. При правилно съхранение, пестилите от  малини запазват качествата си до 24 месеца.



Малиновка 750 ml                                                                - 17 лв.

Ликьорът от малини е приготвен  по стара, традиционна рецепта от пресни малини, захар и етилов алкохол.Изключително ароматен, сладък аперитив, подходящ за приготвяне на различни коктейли.
Парти- рецепта за малиново боле: 200мл. малиновка, 2 бутилки бяло вино, сокът от един лимон, 1 бутилка газирана вода.Първите 3 съставки се смесват и охлаждат, непосредствено преди поднасянето се прибавя и газираната вода.





Билкови продукти

Сироп от коприва 375 ml                                                           - 5  лв, ИЗЧЕРПАН ДО НОВАТА РЕКОЛТА

Сиропът е високо-концентриран, нерафиниран и стига за направата на 2.5 до 4 л. сок. Домашно приготвен без варене, по стара лечителска рецепта. Всяка бутилка съдържа приблизително 250 гр. коприва и 230 гр. кафява, нерафинирана тръстикова захар. Препоръчваме ви го при анемия, като пречистващо кръвта и общо укрепващо здравето средство. Много подходящ за вегетарианци, вегани, бременни и кърмачки! Опитайте го през лятото разреден по ваш вкус с вода или газирано вино и поднесен с резен лимон и лед! Подходящ е и за приготвяне на различни коктейли или подслаждане на печива.Съхранявайте на тъмно и прохладно място, а след отварянето- в хладилник. При правилно съхранение, сиропът запазва качествата си до 1 година, а  след отварянето му, е желателно да се консумира в рамките на 2 седмици.


Целебен сироп от коприва 750 ml                                            – 9 лв  ИЗЧЕРПАН ДО НОВАТА РЕКОЛТА

Сиропът е високо-концентриран, нерафиниран и стига за направата на 5 до 8л. сок. Домашно приготвен без варене, по стара лечителска рецепта. Всяка бутилка съдържа приблизително 500 гр. коприва и 460 гр. кафява, нерафинирана тръстикова захар. Препоръчваме ви го при анемия, като пречистващо кръвта и общо укрепващо здравето средство. Много подходящ за вегетарианци, вегани, бременни и кърмачки! Опитайте го през лятото разреден по ваш вкус с вода или газирано вино и поднесен с резен лимон и лед! Подходящ е и за приготвяне на различни коктейли или подслаждане на печива.Съхранявайте на тъмно и прохладно място, а след отварянето- в хладилник. При правилно съхранение, сиропът запазва качествата си до 1 година, а  след отварянето му, е желателно да се консумира в рамките на 2 седмици.



Сироп от бъз 750 ml                                                                         -9лв  ИЗЧЕРПАН ДО НОВАТА РЕКОЛТА

Сиропът е високо-концентриран, нерафиниран и стига за направата на 7 до10 л. сок. Домашно приготвен без варене, по стара и любима от детството рецепта. Във всяка бутилка е съхранен аромата на приблизително 20 цвята бъз и 1 лимон с добавени 1кг. кафява, нерафинирана тръстикова захар и 1.5гр, лимонена киселина. Подходящ е и за приготвяне на различни коктейли или подслаждане на печива. Опитайте го през лятото разреден по ваш вкус с вода или газирано вино и поднесен с резен лимон и лед! Съхранявайте на тъмно и прохладно място, а след отварянето- в хладилник!  При правилно съхранение, сиропът запазва качествата си до 1 година, а  след отварянето му, е желателно да се консумира в рамките на 2 седмици.


„Вино” от бъзов цвят
Реколта 2015                                                                                      -12 лв -ЩЕ СЕ ПРОДАВА КАТО ОТЛЕЖИ ( май 2016) 

Традиционна алкохолна напитка получена от ферментацията на цвят от бъз
с прибавени винени дрожди и захар.
Препоръчваме да се поднася изстудено. Подходящо придружава леки вегетариански ястия. През летния зной опитайте бъзовото вино с прибавена газирана вода и сок от лайм или лимон.
Любопитен факт:
Според Британско поверие, още от Викториански времена, ако младеж и девойка пият от една и съща чаша бъзово вино, то те ще бъдат венчани до една година.




Коментари

Популярни публикации